Yλικά
300 γραμμ. ριγκατόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια
200 ml χυμό ντομάτας
15 ελιές Καλαμών
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
Τρίχρωμες πιπεριές (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
200 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βράζετε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Σουρώνετε και ραντίζετε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ, όσο βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, σοτάρετε για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας από το νερό που βράζουν τα ριγκατόνι. Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε, προσθέτετε πιπεριές σε κομμάτια. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και τα βρασμένα ριγκατόνι και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τις ελιές, κόβετε σε φιλετάκια και προσθέτετε στο τηγάνι. Βάζετε την μισή ποσότητα θρυμματισμένης φέτας, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη και την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα από πάνω.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr