Υλικά
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. λάδι
2,5 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίτε το λάδι και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και ρίχνετε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρετε σε μπολ ή τον βάζετε σε φόρμα του κέικ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr