Υλικά
1,5 kg μπούτι χοιρινό
Μείγμα μπαχαρικών (1κ.τ.γ ρίγανη, 1 κ.τ.γ κύμινο, 2κ.τ.γ αλάτι, 1/2 κ.τ.γ πιπέρι)
3 σκελίδες σκόρδο
180 ml λάιμ
Για το σάντουιτς
6 ψωμιά σάντουιτς
Μουστάρδα
15 φέτες έμμενταλ
20 φέτες ζαμπόν καπνιστό
Πίκλες αγγούρι
Διαδικασία
Χαράζετε το κρέας. Σε ένα μπολ βάζετε τα μπαχαρικά, το σκόρδο λιωμένο, το λάιμ και ανακατεύετε. Βάζετε, σε ένα βαθύ ταψί ή σε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο, το κρέας και βάζετε την μαρινάδα μέσα να πάει παντού. Αφήνετε για μια μέρα στο ψυγείο.
Ψήνετε στους 150 βαθμούς για 3-3 ½ ώρες. Πρέπει, όταν το βγάλετε, να μπορείτε να το μαδήσετε. Αφήνετε να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε κόκκαλα και μαδάτε, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη. Κρατιέται στο ψυγείο για 5 μέρες τουλάχιστον.
Ανοίγετε το ψωμί στη μέση, απλώνετε και στις 2 φέτες ψωμιού μουστάρδα. Βάζετε 4 φέτες ζαμπόν στο ένα ψωμάκι, μαδημένο χοιρινό (200 γραμμ.), 4 φέτες τυρί, πίκλες κομμένες σε λεπτές φέτες και σκεπάζετε με το άλλο ψωμάκι. Ψήνετε σε τοστιέρα να λιώσει το τυρί και να ενωθούν όλα τα υλικά πιέζοντας πολύ καλά.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ο κορωνοϊός «ξαναχτύπησε» το Καλημέρα Ελλάδα – Στο σπίτι του ο Γιώργος Παπαδάκης
Είναι έγκυος η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου; Έδωσε η ίδια την απάντηση [βίντεο]
Survivor-spoiler: Άγριο σκηνικό με Νίκο Μπάρτζη και συμπαίκτη του μετά το τελευταίο…
Νέα ανακοίνωση, νέα δεδομένα από τα Jumbo
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr