Υλικά
Για τη βάση
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμ. βούτυρο κρύο
1 πρέζα ζάχαρη
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση
2 αυγά
100 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γραμμ. τυρί κρέμα
100 γραμμ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
1/2 πράσο κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τη βάση: Χτυπάτε στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και το νερό μέχρι να έχετε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και να μην κολλάει στα χέρια.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει. Τη βγάζετε από το ψυγείο και την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει και να μπορέσετε να την πλάσετε (αναμονή περίπου 30 λεπτά).
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Ανοίγετε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 εκ. και τη βάζετε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.. Την απλώνετε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα ώστε να καλυφθούν με ακρίβεια η βάση και τα τοιχώματα.
Κόβετε με μαχαίρι όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα. Τρυπάτε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Την καλύπτετε με ένα φύλλο λαδόκολλας και τη γεμίζετε με ωμά ρεβίθια. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζετε τη ζύμη φουσκώσει όσο την ψήνετε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά.
Για τη γέμιση: Λίγα λεπτά πριν ψηθεί η βάση, ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν ελαφρώς για 2 λεπτά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη φέτα, την πιπεριά Φλωρίνης και το πράσο. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
Ψήνετε την τάρτα: Βγάζετε τη βάση της τάρτας από τον φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα ρεβίθια. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση. Ψήνετε στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της χωριάτικης τάρτας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr