Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας καρύδι χοντροσπασμένο
2 φλιτζ. καστανό ρύζι μαγειρεμένο
1 φλιτζ. φακές μαγειρεμένες
130 ml ζωμός λαχανικών
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμμ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε την πιπεριά και τα καρύδια. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ψηθούν ελαφρώς τα καρύδια, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, τις φακές και τον ζωμό και μαγειρεύετε για 5 λεπτά μέχρι ότου απορροφηθεί ο ζωμός και ζεσταθούν το ρύζι και οι φακές.
Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε σε πιάτο. Σε ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τον σολομό και πασπαλίζετε με πάπρικα και από τις δύο πλευρές. Βάζετε τον σολομό στο ζεστό τηγάνι και σοτάρετε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός μέχρι το εσωτερικό. Αποσύρετε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει για 2-3 λεπτά.
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Survivor 4: Η Ελένη Χαμπέρη αντικαθιστά την Μαριπόζα – Είναι και καλή φίλη του Ντάνου
Survivor 4: Πολλά τα λεφτά – Πόσα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής η Ανθή Σαλαγκούδη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr