Υλικά
8 φύλλα κρούστας
16 φέτες παστουρμά
16 λεπτές φέτες κασέρι (περίπου 10×3 χλστ.)
16 φέτες ντομάτα χωρίς σπόρους
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι ανάμικτο με ⅓ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 κουταλιές της ελαιόλαδο για τα φύλλα
Μαυροσούσαμο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Αφαιρείτε από τον παστουρμά το τσιμένι. Κόβετε κατά μήκος τα φύλλα στα δύο. Λαδώνετε ελάχιστα μόνο τις άκρες κάθε φύλλου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 (με αέρα). Αφήνετε περιθώριο 3-4 εκατοστά από την κάτω πλευρά κάθε φύλλου και τοποθετείτε στο πλάτος μια φέτα ντομάτας, επάνω της μια φέτα παστουρμά, στη συνέχεια μια φέτα τυρί. Πασπαλίζετε το τυρί με λίγο από το μίγμα πιπεριού.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Γυρνάτε τις άκρες του φύλλου, την κάτω και τα πλαϊνά, για να κλείσετε τη γέμιση. Τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε στο ταψί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρετε ζεστά.
*Περισσότερες συνταγές στο Κουζίνα & Γεύσεις, που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr