Υλικά
Για την ζύμη:
325 γραμμ. αλεύρι
175 γραμμ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
30ml νερό κρύο
3 γραμμ. αλάτι
3 γραμμ. ζάχαρη
Για την γέμιση
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
260 γραμμ. σπανάκι
40 γραμμ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομμένα
65 γραμμ.μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
100 γραμμ. ανθότυρο τριμμένο
20 ml ελαιόλαδο
10 γραμμ.βούτυρο
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Διαδικασία
Βάζετε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό, το αυγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια την ανοίγετε με τον πλάστη στο μέγεθος της ταρτίερας και απλώνετε τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα. Τρυπάτε τη ζύμη με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνετε για 20 λεπτά, στους 170 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, στη συνέχεια ρίχνετε το μπέικον ψιλοκομμένο, προσθέτετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι με το κρεμμύδι. Προσθέτετε ανθότυρο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, το αυγό και την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Όταν ψηθεί η ζύμη, προσθέτετε τη γέμιση και από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Ψήνετε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr