Υλικά
1 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι λιωμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1 φλιτζ. χυμός ντομάτας
3/4 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
1/4 φλιτζ. άνηθος κομμένος
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 3 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Καλύπτετε με το καπάκι και σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε. Αφαιρείτε το καπάκι, καλύπτετε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζετε το καπάκι. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό, για άλλα 10 λεπτά, να μαγειρευτεί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr