Υλικά
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό
4 κλωνάρια σέλερι
300 γραμμ. ντομάτες ώριμες
15 ελιές πράσινες
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
50 γραμμ. κουκουνάρι
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες σουλτανίνα
60 γραμμ. ζάχαρη
60 ml ξίδι λευκό
Φρέσκος βασιλικός
40 γραμμ. πελτέ ντομάτας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε την κάθε μελιτζάνα σε 12-14 κομμάτια. Αλατίζετε τα κομμάτια μελιτζάνας και τα αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τα ξεπλένετε και τα στεγνώνετε με πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την πικράδα της μελιτζάνας.
Βάζετε μπόλικο ηλιέλαιο στο τηγάνι και τα τηγανίζετε. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι, το σέλερι και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια, ξαρμυρίζετε την κάπαρη σε άφθονο νερό, αφαιρείτε το κουκούτσι από τις ελιές και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζετε με καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το ξίδι, τη ζάχαρη, τον πελτέ και ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει μια βράση, προσθέτετε τις σταφίδες και τις μελιτζάνες. Γαρνίρετε με βασιλικό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr