Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Αγαπημένη ιταλική συνταγή που συνδυάζει πολλά από τα αρώματα και χρώματα της Μεσογείου! Φτιάξτε λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και μοτσαρέλα ακολουθώντας τις οδηγίες του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια με αυγό
2 βαζάκια σάλτσα βασιλικού
700 γραμμ. σπανάκι
1 κρεμμύδι λευκό
1 πράσο
300 γραμμ. μανιτάρια
400 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γραμμ. έμμενταλ τριμμένο
250 γραμμ. γραβιέρα αλμυρή τριμμένη
Μαϊντανός
Βασιλικός
Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Πλένετε καλά το σπανάκι και το ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει το νερό. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε σε δόσεις το σπανάκι, σοτάρετε για λίγο ίσα να μαλακώσει και να πέσει ο όγκος του και αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και ανακατεύετε. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνετε λίγη σάλτσα και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μία στρώση λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού. Από πάνω απλώνετε σάλτσα ντομάτας και ρίχνετε διάσπαρτα λίγη ποσότητα σπανάκι, μανιτάρια και τυριά. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με τα ίδια υλικά.

Στην τελευταία στρώση, βάζετε πάνω από τα λαζάνια σάλτσα ντομάτας και μπόλικη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό.

Προτεινόμενα για εσάς

Ο υπερπολύτιμος Σίδηρος

Leonidas Kallidonis

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με λίγες θερμίδες και χαμηλούς υδατάνθρακες

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος