Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι
400 ml νερό
100 ml ρακή
100 ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
300 γραμμ. ξινομυζήθρα
800 γραμμ. ανθότυρο
200 γραμμ. φέτα
Διαδικασία
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
Για τη ζύμη: Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το νερό, τη ρακή και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και, όταν αρχίσει να δένει, ζυμώνετε καλά με το χέρι. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίζετε τη ζύμη σε ίσα μέρη βάρους 70 γραμμ., τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
Για τη γέμιση: Βάζετε τα τυριά σε ένα μπολ και τα σπάτε με τα χέρια. Πλάθετε μπαλάκια με το μείγμα τυριών βάρους, περίπου 70 γρ., και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Παίρνετε ένα μπαλάκι ζύμης και το απλώνετε λίγο με τα δάχτυλα σας σχηματίζοντας μια μικρή λακκούβα στο κέντρο.
Ακουμπάτε ένα μπαλάκι τυριού στη μέση της ζύμης και το σκεπάζετε. Βάζετε στον πάγκο εργασίας λίγο αλεύρι και ανοίγετε τα γεμιστά μπαλάκια, πατώντας τα ελαφρώς με έναν πλάστη, ώστε να απλωθεί παντού το τυρί και να γίνει λεπτό το ζυμάρι. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πίτες από κάθε πλευρά. Τοποθετείτε τις πίτες σε πιατέλα, τις περιχύνετε με λίγο μέλι και σερβίρετε όσο είναι ζεστές.