Υλικά
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο και αλισίβα - Θα λατρέψετε αυτή την πανεύκολη συνταγή
6 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
Αλάτι
Διαδικασία
Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις στεγνώνετε με μια πετσέτα. Τις κόβετε στη μέση οριζόντια και τις ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλατίζετε κατά βούληση.
Σε ένα μπολάκι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα χτυπάτε όλα μαζί με πιρούνι. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τις ντομάτες και τις πασπαλίζετε με φρυγανιά. Τις ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25-30΄, μέχρι να μαλακώσουν.