Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Newsroom eleftherostypos.gr

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή, που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα και φρέσκο λεμόνι.

Υλικά

2 κομμάτια χοιρινό για σνίτσελ, περίπου 150-170 γραμμ.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά ή panko

Διαδικασία

Για το τέλειο σνίτσελ θα χρειαστείτε εξαιρετικά λεπτά κομμάτια από χοιρινό τρανς για σνίτσελ, με πάχος περίπου 4-5 χιλιοστά. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τα κοπανήσει, με τη βοήθεια ειδικού σφυριού κρέατος με αιχμές ώστε να πετύχει την υφή που θα επιτρέψει να «πιάσει» σωστά το πανάρισμα.

Αλατίζετε το κρέας από κάθε πλευρά και κατόπιν ρίχνετε φρέσκο πιπέρι. Σειρά έχει το πανάρισμα. Πάντα ξεκινάτε από το αλεύρι, το οποίο έχετε βάλει σε ευρύχωρο πιάτο. Το ακουμπάτε ελαφρώς, να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του χοιρινού. Τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά. Τώρα περνάτε το αλευρωμένο κρέας από χτυπημένο αυγό. Για το τέλος περνάτε το κρέας από την τριμμένη φρυγανιά. Προσέχετε να απλωθεί σε όλο το κρέας το πανάρισμα.

Μεταφέρετε προσεκτικά το κρέας σε τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο στους 160, ή μέχρι να αχνίζει ελαφρώς. Τηγανίζετε για περίπου 1 με 2 λεπτά το πολύ. Με τη βοήθεια τσιμπίδας γυρίζετε το κρέας ώστε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα από τις δυο πλευρές, το αποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε το σνίτσελ ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο λεμονάκι. Συνοδεύετε προαιρετικά με πατατοσαλάτα.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ παναρισμένα με κινόα

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένο χοιρινό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό ρολό με γέμιση από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένο χοιρινό μπούτι από τον Πέτρο Συρίγο

Γιαννούλης: Ντροπή και κτηνωδία να ψήνεις χοιρινό δίπλα σε δομές μεταναστών [βίντεο]

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό ρόστο από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό σνίτσελ κοτόπουλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σκιουφιχτά με χοιρινό από τον Πέτρο Συρίγο