Υλικά
500 γραμμ. νιόκι πατάτας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
500 γραμμ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κύβο βοδινού, διαλυμένος σε 1/3 φλιτζ. ζεστό νερό
½ φλιτζ. κρασί λευκό, ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα πικάντικη
2 φλιτζ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βράζετε τα νιόκι πατάτας σε μπόλικο νερό για 3 λεπτά, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθούν, ρίχνετε τα νιόκι και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τα νιόκι από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 2 κ.σ. βούτυρο, τα μανιτάρια, το σκόρδο και σοτάρετε για 10 περίπου λεπτά. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε πιάτο και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζωμό βοδινού, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και τη πικάντικη μουστάρδα και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι, που σοτάρατε τα μανιτάρια, και αφήνετε να βράσει για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια, τα κάστανα, τα νιόκι πατάτας και ανακατεύετε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Ρίχνετε το μαϊντανό, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.