Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπορεί να έχετε μπει πάλι σε πρόγραμμα διατροφής καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, ωστόσο υπάρχουν συνταγές και νόστιμες και light. Αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι είναι μία καλή επιλογή.

Υλικά

10 μπουτάκια κοτόπουλου
Ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ. σουσάμι
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη μαρινάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι.

Πλένετε τα μπουτάκια, τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο μπολ. Τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια, ώστε να καλυφθούν εντελώς. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα μπουτάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνετε το σουσάμι. Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάτα και τα κυλάτε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Βάζετε το ταψί και ψήνετε τα μπουτάκια για 40-45 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ από τον Έκτορα Μποτρίνι