Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί φυτική σαντιγί
2 βανίλιες σε σκόνη
2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και τριμμένα
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη φυτική σαντιγί και τη χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο, το μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
Το αδειάζετε ξανά στο μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες πασπαλισμένο με τριμμένο αμύγδαλο.