Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος σερβίρει νηστίσιμη πατατοσαλάτα με χταπόδι. Το αγαπημένο θαλασσινό συνδυάζετε με baby πατατούλες, δημιουργώντας μια πεντανόστιμη και πανεύκολη πατατοσαλάτα!

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1.200 γραμμ.
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
300 γραμμ. πατάτες baby
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
5 αγγουράκια τουρσί
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Ρίγανη, μαϊντανό, άνηθο
1 ματσάκι ρόκα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Διαδικασία

Κόβετε το χταπόδι στη μέση και το τοποθετείτε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζετε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.

Τοποθετείτε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα. Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε και τις βάζετε σε ένα μπολ να κρυώσουν.

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα προσθέτετε στο μπολ. Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο μπολ.

Προσθέτετε τη ρόκα, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και ανακατεύετε. Καταναλώνετε τη σαλάτα κρύα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες με τρία τυριά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χταποδοκεφτέδες από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μεγάλη προσοχή: Αν οι πατάτες σου έχουν αυτό το χρώμα είναι επικίνδυνες!

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πάσχα με αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπανακόρυζο χωρίς λάδι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου