Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Newsroom eleftherostypos.gr

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα. Αυτό το υπέροχο φαγητό θα το φτιάξετε σε μια μόνο κατσαρόλα χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη.

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλου
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ξύλο κανέλας
1 πακέτο χυλοπίτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα μπούτια κοτόπουλο. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν μαγειρευτούν καλά, τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε πιάτο.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρετε στη συνέχεια ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, και πράσο. Σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβετε στον πάτο της κατσαρόλας, για να απελευθερώσει τα αρώματά του.

Επαναφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Τοποθετείτε ένα ένα τα μπούτια στο σκεύος. Ανακατεύετε για να λαδωθούν και να απορροφήσουν τη γεύση των λαχανικών. Σβήνετε με λευκό κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλκοόλ.

Στη συνέχεια προσθέτετε ντομάτα κονκασέ, και ένα ξυλάκι κανέλα. Ρίχνετε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό καλά. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε. Καλύπτετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτεί το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.

Όταν δέσει η σάλτσα, μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξεχωριστό πιάτο και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτετε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακοπεί ο βρασμός. Ανακατεύετε και αφήνετε τις χυλοπίτες να βράσουν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Επαναφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο με χυλοπίτες ζεστό σε πιάτα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλου από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου