Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μαλακά cookies σοκολάτας

Newsroom eleftherostypos.gr

Το πρώτο κουδούνι για το σχολείο χτύπησε και οι μαμάδες μπαίνουν στην κουζίνα για να γλυκάνουν τα παιδιά τους με μαλακά cookies σοκολάτας.

Υλικά

170 γραμμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμ. δωματίου
300 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια σκόνη
240 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμ. κακάο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γραμμ. δάκρυα σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα του μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε και τη σοκολάτα και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε από το μίγμα και ακουμπάτε πάνω στο ταψί 1 κουταλιά για κάθε μπισκότο. Ψήνετε για 9 λεπτά ακριβώς, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά κρουασανάκια με σοκολάτα και φουντούκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα και γευστικά βουτήματα πτι φουρ

Η συνταγή της ημέρας: Brownies σοκολάτας σε 10’

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες του 10λεπτου από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο γλυκό με μπισκότα και λεμόνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολες καριόκες από τον Τάσο Αντωνίου

admin