Υλικά
2 αυγά
180 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη ή 30 γραμμ. κακάο σε σκόνη
100 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ.. Σε μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά όχι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αλεύρι και τη λιωμένη κουβερτούρα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Αναμειγνύετε καλά τα υλικά με κυκλικές κινήσεις με τη μαρίζ.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, ώστε η σοκολατόπιτα να βγει σφιχτή και ζουμερή στο εσωτερικό. Αν ψηθεί παραπάνω, η σοκολατόπιτα θα είναι στεγνή και όσο κρυώνει θα θυμίζει κέικ.