Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Καλτσόνε με σοκολάτα από τον Χρήστο Τζιέρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πιο γλυκιά αμαρτία είναι το καλτσόνε με σοκολάτα του Χρήστου Τζιέρα! Απολαυστικό και εύκολο, πρέπει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

Για τη ζύμη του καλτσόνε
1350 γραμμ. αλεύρι σκληρό
750 ml. κρύο νερό
2,5 γραμμ. μαγιά
35 γραμμ. αλάτι
35 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
50 γραμμ. μασκαρπόνε
200 γραμμ. μερέντα
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το νερό με τη μαγιά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί, ρίχνετε το αλεύρι και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μπάλα. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι και το λάδι.

Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί, για μια ώρα περίπου, και στη συνέχεια ανοίγετε φύλλα στη διάσταση που επιθυμείτε, τα γεμίζετε με μασκαρπόνε και μερέντα, διπλώνετε και κλείνετε καλά τις άκρες.

Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 5-6 λεπτά. Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με τρία τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα με γκανάς σοκολάτας

Όλα για τη σοκολάτα

Kon

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά κρουασανάκια με σοκολάτα και φουντούκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Brownies σοκολάτας σε 10’

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες του 10λεπτου από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου