Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Καλτσόνε με σοκολάτα από τον Χρήστο Τζιέρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πιο γλυκιά αμαρτία είναι το καλτσόνε με σοκολάτα του Χρήστου Τζιέρα! Απολαυστικό και εύκολο, πρέπει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

Για τη ζύμη του καλτσόνε
1350 γραμμ. αλεύρι σκληρό
750 ml. κρύο νερό
2,5 γραμμ. μαγιά
35 γραμμ. αλάτι
35 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
50 γραμμ. μασκαρπόνε
200 γραμμ. μερέντα
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το νερό με τη μαγιά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί, ρίχνετε το αλεύρι και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μπάλα. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι και το λάδι.

Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί, για μια ώρα περίπου, και στη συνέχεια ανοίγετε φύλλα στη διάσταση που επιθυμείτε, τα γεμίζετε με μασκαρπόνε και μερέντα, διπλώνετε και κλείνετε καλά τις άκρες.

Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 5-6 λεπτά. Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

Προτεινόμενα για εσάς

Κι όμως! Με αυτή την πίτσα θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια μάφινς με 4 υλικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Μίνι πιτσάκια της στιγμής

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιο mud cake

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

Με σαφράν και σοκολάτα ανεβάζετε τη λίμπιντο