Υλικά
500 γραμμ. κολοκύθια
1 πράσο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι τριμμένο
200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
350 γραµμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
200 γραµμ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
Αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε μπολ αναμειγνύετε τριμμένο κολοκύθι, πράσο, κρεμμύδι, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αυγά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, παρθένο ελαιόλαδο και βαρελίσια φέτα. Ανακατεύετε τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε λιωμένο βούτυρο σε βαθύ ταψί. Το αλείφετε στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, το απλώνετε και το ισιώνετε ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένη φέτα και λίγο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε τη μπατζίνα χλιαρή.