Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μέλι από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες φούρνου που συνοδεύει ιδανικά κοτόπουλο, μπριζόλες, μπιφτέκια, ψάρι και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Υλικά

500 γραμμ. πατάτες
2 λίτρα νερό
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Στη συνέχεια τις κόβετε σε ροδέλες ίσου πάχους. Βράζετε νερό στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και τη μαγειρική σόδα. Αλατίζετε και ανακατεύετε.

Αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι χωρίς να διαλύονται. Με τρυπητή κουτάλα τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο και τις μεταφέρετε σε μεγάλο ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τις απλώνετε στο σκεύος. Περιχύνετε με παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 για 30 λεπτά, μέχρι να σχηματίσουν την τέλεια τραγανή κρούστα. Τις ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε τη μουστάρδα με μέλι στις πατάτες. Ανακατεύετε καλά και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες μας να γίνουν χρυσαφένιες.

Προτεινόμενα για εσάς

Μεγάλη προσοχή: Αν οι πατάτες σου έχουν αυτό το χρώμα είναι επικίνδυνες!

Ανδρέας Ντίνης

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πάσχα με αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με μπέικον και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου