Υλικά
120 γραμμ. κουβερτούρα
110 γραμμ. βούτυρο
4 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμ. κακάο σε σκόνη
30 γραμμ. φουντουκόψιχα
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Σπανακόπιτα όπως δεν την έχετε φανταστεί - Η πιο μοντέρνα εκδοχή που θα σας ξετρελάνει
Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε.
Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μείγμα κακάο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο φόρμα, με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο, Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.