Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Χορτόσουπα βελουτέ με πράσα και πατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Χορτόσουπα βελουτέ με πράσα και πατάτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και οι μοναστηριακές συνταγές, όπως αυτή η χορτόσουπα βελουτέ, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υλικά

2 πατάτες
2 καρότα
1 πράσο
2-3 σέσκουλα
2 κρεμμύδια
1 ώριμη ντομάτα
Λίγο σέλινο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Διαδικασία

Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα βράζετε μέχρι να λιώσουν.

Τα περνάτε από το μπλέντερ, ώστε να αποκτήσουν ωραία υφή.

Συνεχίζετε το βράσιμο, προσθέτοντας όσο νερό θέλετε. Ρίχνετε και το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμώδης σούπα με σολομό και λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρόσουπα με ροφό και λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ψαρόσουπα με λίγα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή κρεατόσουπα με λαχανικά