Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβιθοκεφτέδες ή αλλιώς φαλάφελ

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβιθοκεφτέδες ή αλλιώς φαλάφελ

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα κεφτεδάκια, φτιαγμένα από ρεβίθια!

Υλικά

2 κούπες ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Αλεύρι

Διαδικασία

Βάζετε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη, στεγνώνετε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιείτε λίγα – λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε με το μαχαίρι τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτετε στα ρεβίθια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί, 2-3 ώρες, στο ψυγείο.

Σε βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγετε με αλεύρι και τηγανίζετε μέχρι να γίνουν «χρυσά». Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά κεφτεδάκια φουρνιστά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα και ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβιθοφασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πιτσάκια με κεφτεδάκια και μοτσαρέλα

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με λεμόνι και σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα ρεβίθια με ζυμαρικά & παρμεζάνα

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο