Υλικά
Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γραμμ. μασκαρπόνε
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Φράουλες & κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
Δυόσμος
Για την μαρέγκα
10 αυγά
Λίγο λεμόνι
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Για την μαρέγκα: Τοποθετείτε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ και µε το σύρµα αρχίζετε να τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε το αλάτι.
Με συνεχόμενη ροή προσθέτετε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπηµα της µαρέγκας. Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα, προσθέτετε τη βανίλια.
Κοσκινίζετε στη µαρέγκα την άχνη και µε σπάτουλα και απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 90 βαθμούς, στον αέρα. Κάνετε ένα κύκλο σε μια λαδόκολλα, στρώνετε τη λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και απλώνετε την μαρέγκα, γεμίζοντας τον κύκλο. Ψήνετε για περίπου 3 ώρες.
Για την κρέμα: Βάζετε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και την άχνη στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στήνετε το γλυκό, γαρνίροντας με τις φράουλες και τα κόκκινα φρούτα.