Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό (σπάλα, λαιμός)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ½ κιλό σέλινο – ρίζα και φύλλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζετε το κρέας με το κρεμμύδι. Προσθέτετε λίγο νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας, και το αφήνετε να ψηθεί.
Εντωμεταξύ πλένετε και κόβετε το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Το βάζετε να βράσει για λίγο σε αλατισμένο νερό και στην συνέχεια το τοποθετείτε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει τα υγρά του.
Λίγο πριν ψηθεί το κρέας, προσθέτετε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το ψήσιμο. Ετοιμάζετε την σάλτσα του αυγολέμονου, και όταν το κρέας είναι ψημένο, το κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το αυγολέμονο, σιγά – σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια για να μην ψηθεί το αυγό.