Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με κόκκινη σάλτσα και αλλαντικά

Η συνταγή της ημέρας: Αβγά με κόκκινη σάλτσα και αλλαντικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος ξεκινά την εβδομάδα με ένα θεϊκό πιάτο με αυγά, που μπορεί να σερβιριστεί για brunch αλλά και για κυρίως γεύμα.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
80 ml κόκκινο κρασί
1 ντομάτα τριμμένη
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
200 ml νερό
1 πρέζα ζάχαρη
4 αυγά
4 φέτες προσούτο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο θυμάρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τον πελτέ και σοτάρετε για 1 ακόμη λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες και το νερό.

Ανακατεύετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Μαγειρεύετε μέχρι τα υγρά της σάλτσας να μειωθούν στο μισό και τότε προσθέτετε τα αυγά. Τα αφήνετε για 3 λεπτά στη φωτιά και αποσύρετε. Κλείνετε με το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν ακόμη 3 λεπτά.

Αφαιρείτε το καπάκι και προσθέτετε θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, ενώ πάνω από τα αυγά βάζετε το προσούτο ή κάποιο άλλο αλλαντικό της επιλογής σας.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος καγιανάς έτοιμος σε λίγα λεπτά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

4 ιδέες για πρωινό που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη στραπατσάδα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με πατάτες και μπέικον

Βραστά αυγά για πρωινό – Κι όμως κάνουν θαύματα στο κορμί σου

Πασχαλινά αυγά: Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τα βάψετε

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πασχαλινά αυγά: Το έθιμο και οι πιο εύκολοι τρόποι για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τελικά τα αυγά κάνουν καλό στην υγεία μας, ή όχι;

Μαρίνα Μπενέκου