Υλικά – Μαρμελάδα κάστανο
1 κιλό κάστανα
600 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
20 ml κονιάκ
Χυμός από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Αρχικά χαράσσουμε τα κάστανα σταυρωτά. Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε με αρκετό νερό 8-10 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και ξεφλουδίζουμε προσεκτικά να βγει όλο το χνούδι.
Τα 4 μυστικά για αφράτα μελομακάρονα - Όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα καθαρισμένα κάστανα και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να τα καλύψουμε, βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή μούλτι.
Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό από τα κάστανα, προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια, το κονιάκ, μια κούπα νερό και βράζουμε στην αρχή για 3 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία και στην συνέχεια σε χαμηλή για περίπου 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν αρχίσει να δένει , ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 1 λεπτό. Τέλος βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.
Ειδήσεις σήμερα
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το cozy και πολυτελές σπίτι που στεγάζει την οικογενειακή ευτυχία
Ευρωλίγκα: Μεγάλο διπλό από τον Παναθηναϊκό στην Πόλη – Νίκησε τη Φενέρ με 81-67