Υλικά – Σπιτική Σαγκρία
- 750 ml κόκκινο κρασί
- 1 τεμάχιο ξύλο κανέλας
- 1 τεμάχιο αστεροειδής γλυκάνισο
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- 100 γραμμ. μέλι
- 50 ml βότκα ή τζιν ή κονιάκ
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 1 ροδάκινο
- 1 νεκταρίνι
- 1 μήλο
- 1 κούπα σταφύλια
- 6-8 φύλλα δυόσμο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί μαζί με την κανέλα, το γλυκάνισο, και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσει και ρίχνουμε το κονιάκ. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας και κόβουμε σε μικρά κιβάκια μαζί με τη φλούδα (το πορτοκάλι και το λεμόνι μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές ροδέλες για να φαίνετε πιο όμορφα στο ποτήρι μας). Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου, περιχύνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει. Σερβίρουμε με αρκετό πάγο μαζί με τα φρούτα.
Ειδήσεις σήμερα
Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: Τι είπε για τον χωρισμό της και το Survivor
Survivor All Star έκτακτο: Δυσάρεστη εξέλιξη με την κατάσταση υγείας της Κατερίνας Δαλάκα