Υλικά – Τσακιστές baby πατάτες
500 γραμμ. baby πατάτες
Αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γραμμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
Διαδικασία
Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου πλένουμε καλά τις baby πατάτες. Στη συνέχεια τις βράζουμε σε αρκετό νερό για περίπου 20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι, τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού τις τσακίζουμε μέχρι να ανοίξουν στα πλάγια.
Προσέχουμε να μην τις λιώσουμε. Τις περιχύνουμε με το βούτυρο και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με σκόρδο και τριμμένο τυρί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά.
Extra tip: Ταιριάζει μοναδικά με ντιπ με ελιά και μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε 1 πακέτο (200γραμμ.) μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα με δύο κουταλιές της σούπας πάστα μαύρης ελιάς, αλάτι και πιπέρι.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor All Star: Τι ψιθύρισε η Βαλαβάνη στο αυτί του Βασάλου λίγο πριν αποχωρήσει