Υλικά – Gluhwein
- 1 μεσαίο πορτοκάλι
- 150 γραμμ. νερό
- 50 γραμμ. ζάχαρη
- 10 ολόκληρα γαρίφαλα
- 2 ξύλα κανέλας
- 3 αστεροειδής γλυκάνισους
- 750 ml ξηρό κόκκινο κρασί
- Ρούμι ή αμαρέτο, για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Διαδικασία
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρέστε την φλούδα από το πορτοκάλι σε μεγάλες λωρίδες, προσέχοντας να αποφύγετε την λεύκη σάρκα και τις αφήνουμε στην άκρη. Κάνετε Χυμό από το πορτοκάλι και αφήστε το χυμό στην άκρη.
Προσθέστε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και βάλτε να ζεσταθεί μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε τα γαρίφαλα, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις φλούδες πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράστε μέχρι να σχηματιστεί ένα αρωματικό σιρόπι, περίπου 1 λεπτό.
Μειώστε περαιτέρω τη φωτιά και προσθέστε το κρασί. Αφήστε το να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε ποτήρια του κρασιού ή μικρές κούπες, προσθέτοντας ένα κ.τ.γ. ρούμι ή Αμαρέτο και γαρνίρουμε με το φλούδα πορτοκαλιού και το γλυκάνισο αν θέλετε.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor All Star: Η Βαλαβάνη δεν αντάλλαξε ματιά με τον Βασάλο
Survivor All Star: Αναχώρησαν οι παίκτες και ο Γιώργος Λιανός – Οι πρώτες εικόνες [βίντεο]
MasterChef: Δυσκολεύει η φετινή συνταγή