Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
4 κουταλιές της σούπας λευκός ταραμάς
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Ελιές Καλαμάτας προαιρετικά
Διαδικασία
Στο μπλέντερ ή το μούλτι βάζετε τον λευκό ταραμά μαζί με το κρεμμύδι και πολτοποιείτε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το ψωμί στο μπλέντερ και ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, με ροή κλωστής όσο το μπλέντερ δουλεύει, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα.
Στο τέλος ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι. Μπορείτε να αφήσετε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες για να δέσουν τα υλικά και να βγάλει τα αρώματά της. Σερβίρετε συνοδεύοντας με φρέσκια λαγάνα και ελιές (προαιρετικά).