Υλικά
400 γραμμ. ρεβίθια μουλιασμένα
400 γραμμ. φασόλια γίγαντες
160 γραμμ. πατάτες κατά προτίμηση baby
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μυρωδικά της επιλογής σας
1 μεγάλο καρότο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο σε λεπτά στικς
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Από την προηγούμενη μέρα βάζετε σε μεγάλο μπολ τα όσπρια (ρεβίθια και γίγαντες) με 1 γεμάτη κ.σ. σόδα μαγειρικής. Τα καλύπτετε με μπόλικο νερό (να εξέχει αρκετά από την επιφάνεια των οσπρίων). Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα ξεπλένετε καλά σε σουρωτήρι τα όσπρια.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια μικρή κατσαρόλα, καλύπτετε με κρύο νερό και φέρνετε σε βρασμό. Από τη στιγμή που πάρουν βρασμό, σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτετε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τις πατάτες, ανακατεύετε και φέρνετε σε βρασμό. Από εκείνο το σημείο και μετά, σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τα καρότα, τα ρεβίθια, τα φασόλια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φέρνετε ξανά σε βρασμό. Στη συνέχεια σιγοβράζετε με το καπάκι για άλλα 8 λεπτά, μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και ο ζωμός να έχει δέσει, ανακατεύοντας τακτικά. Δοκιμάζετε το ζωμό και προσθέτετε επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειάζεται. Σερβίρετε τη ρεβιθοφασολάδα ζεστή.