Υλικά
Για τη σαλάτα
6 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
650 γραμμ. πατάτες baby, πλυμένες
1 φλιτζ. φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο
1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε φέτες
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Για τη σαλάτα: Σε ένα τηγάνι χωρίς να προσθέσετε έξτρα λιπαρή ουσία μαγειρεύετε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να αποβάλλει αρκετό από το λίπος του.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κόβετε σε μικρά κομμάτια και αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζετε με αλατισμένο νερό. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το φασκόμηλο.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε με κρυώσουν, τις κόβετε σε κομμάτια, όπως είναι με τη φλούδα, και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλου.
Ρίχνετε το κρεμμύδι, το μπέικον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και περιχύνετε τις πατάτες. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά. Ρίχνετε διάσπαρτα μεγάλες κουταλιές από τη σως γιαουρτιού και σερβίρετε.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα , τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και βάζετε στο ψυγείο.