Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτετε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Βάζετε το αλάτι και αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πιάνετε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγετε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχετε βουτήξει σε νερό, κόβετε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζετε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε ένα-ένα τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε με μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο θέλετε.