Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο, κομμένο σε μεγάλους κύβους (3 εκ.)
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζ. γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και λευκό πιπέρι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύετε και προσθέτετε το κοτόπουλο σε κύβους που έχετε κόψει. Ανακατεύετε, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
Έπειτα τα περνάτε σε μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, κομμάτι κομμάτι και ψήνετε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο για 5 λεπτά περίπου απ’ όλες τις πλευρές.
Τελειώνετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 6 λεπτά ακόμη. Εάν τα ψήσετε στη σχάρα (bbq), χρειάζονται 10-12 λεπτά περίπου.