Υλικά
500 γραμμ. ζυμαρικά λιγκουίνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
300 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1/3 φλιτζ. βότκα
2 φιλέτα σολομού, φρέσκα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μερικά φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα ζυμαρικά λιγκουίνι και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα ραντίζετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνετε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτετε τον κύβο κότας, το σκόρδο, τα μανιτάρια και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
Σβήνετε με τη βότκα και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το σολομό και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε, μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε τα λιγκουίνι στο τηγάνι με το σολομό και τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά. Μοιράζετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.