Ο 33χρονος Δημήτρης Σιδηρόπουλος, εξιστόρησε στον ΕΤ τον αγώνα που έδωσε στο νοσοκομείο. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι του σπιτιού του στην Κατερίνη και με τη βοήθεια συμπυκνωτή οξυγόνου, εξομολογήθηκε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του! «Ήθελα να ζήσω… Έφυγα από το σπίτι για το νοσοκομείο και γύρισα και το κοίταξα… Αναρωτήθηκα αν θα το ξαναέβλεπα…», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Ο 33χρονος δεν πίνει, δεν καπνίζει, γυμνάζεται συστηματικά και δεν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Είναι απόφοιτος Φιλολογίας του ΑΠΘ και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας του ΑΠΘ. «Τηρούσα ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Σταμάτησα την κοινωνική ζωή μου και τις επισκέψεις μου στο πανεπιστήμιο για δουλειά. Μοναδική μου απόλαυση το καθημερινό τρέξιμο, χωρίς όμως παρέα. Πιθανότατα να το κόλλησα από τον αδελφό μου, ο οποίος το πέρασε πιο ελαφρά, ενώ είναι ευτύχημα που δεν κόλλησαν οι γονείς μας», είπε. Όλα άρχισαν την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, όταν ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος ξύπνησε με έντονο πονοκέφαλο και πυρετό, ενώ τρεις μέρες αργότερα «έχασε» γεύση και όσφρηση.
«Από Δευτέρα 16 Νοέμβριου αρχίζω δεξαμεθαζόνη, για να προλάβουμε την πνευμονία, παρότι ως τότε δεν έχει δώσει συμπτώματα. Την Τετάρτη εμφανίζονται δύσπνοια και πόνος στο διάφραγμα. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ κι έτσι τα χαράματα της Πέμπτης 19 Νοέμβριου πήγα στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Μου έκαναν ακτινογραφία, αιματολογικές και με έστειλαν για PCR. Η ακτινογραφία ήταν ένα σοκ καθώς έδειξε πνευμονία και στους δύο πνεύμονες, με οξεία φλεγμονή στις αιματολογικές. Οι γιατροί μου σύστησαν ξεκούραση, έδωσαν αγωγή και έτσι έφυγα για το σπίτι», είπε. Όμως, άρχισε να εμφανίζει δύσπνοια και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου την ώρα που ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο νοσοκομείο, έμαθε ότι το τεστ ήταν θετικό.
«Σχεδόν αμέσως με έβαλαν στα επείγοντα-COVID, σύνδεση στο μόνιτορ, οξυγόνο, αίμα, ένεση Apotel και επιτήρηση. Με το που πέρασα την πόρτα τον Επειγόντων είδα ένα πρωτόγνωρο θέαμα, γεμάτα όλα τα κρεβάτια, νοσηλευτές και γιατροί να τρέχουν. Χαμός! Το οξυγόνο μου ήταν κακό και το καταλάβαινα. Με το ζόρι μου έβαλαν φορείο για να με πάνε για ακτινογραφία, όπου έδειξε αυτά που γνώριζαν για την πνευμονία-COVID. Με βάζουν στο κρεβάτι το οξυγόνο πέφτει και αυξάνεται το άγχος. Πια δεν μπορούσα να κάνω βήμα. Προσπαθώ να σκύψω να πιάσω το μαξιλάρι και η ανάσα μου κόβεται. Το απόγευμα και το βράδυ πέρασαν με μεγάλο φόβο, έσφιγγα στο χέρι μου το κουμπί του συναγερμού, το ρίγος ήταν απίστευτο. Οι σκέψεις φυσικά ήταν όλες μαύρες, δεν ντρέπομαι να το πω: φοβήθηκα. Το Σάββατο βράδυ έφτασα κοντά στη διασωλήνωση. Η Κυριακή 22 Νοεμβρίου και η Δευτέρα 23 Νοέμβριου ήταν δύσκολες μέρες. Δίπλα μου 76χρονος διασωληνώθηκε. Μία διαδικασία επίπονη να την ακούς, όλη η αγωνία των γιατρών και η προσπάθειά τους να τον κρατήσουν στη ζωή. Δεν μπορούσα να σηκωθώ στο κρεβάτι, να κινηθώ, δεν έτρωγα, δεν είχα διάθεση να πιω ούτε νερό, πονούσα αφόρητα και κάθε σκέψη και μόνο ήταν δύσκολη», πρόσθεσε. Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου η κατάσταση της υγείας του άρχισε να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.
«Όταν οι γιατροί την Παρασκευή το μεσημέρι με εξέτασαν και μου είπαν ότι θα μπορούσα να πάω σπίτι μου, με συμπυκνωτή οξυγόνου, ήθελα να κλάψω από χαρά. Όταν ανέπνευσα τον αέρα έξω από το κτίριο του νοσοκομείου ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα», προσθέτει. Επέστρεψε σπίτι του και κοιμήθηκε χωρίς να ακούει τον ήχο από τα μόνιτορ.
Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι - Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης
«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι οι ήρωες της εποχής μας. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Πάντα εκεί, στις επάλξεις, με μισθούς που σε μεγάλο βαθμό είναι κατώτεροι των υπηρεσιών του, με μόνο τους μέλημα να κάνουν τη νοσηλεία των ασθενών όσο πιο άνετη γίνεται. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους, τις ιδιαιτερότητες του κάθε ενός και της κάθε μιας, βλέποντας το θάνατο τριγύρω και να πρέπει κάθε βράδυ μετά από μια δύσκολη βάρδια να γυρίσουν σπίτια και στις οικογένειές τους. Χρέος του κράτους είναι να στηρίξει και να ενισχύσει το ΕΣΥ, ασχέτως της διάρκειας της πανδημίας. Ο κόσμος πάντα θα υποφέρει από προβλήματα υγείας, όμως ένα κράτος που έχει στο επίκεντρο τον πολίτη του, οφείλει να του παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας, κι εγώ προσωπικά το ένιωσα στο νοσοκομείο μας», κατέληξε.
Κορωνοϊός – κρούσματα 01/12: 2.199 κρούσματα, 111 νεκροί και 596 διασωληνωμένοι
Νέο «χαστούκι» Πομπέο σε Ερντογάν: Η Τουρκία υπονομεύει το ΝΑΤΟ
Βρυξέλλες: Αποκαλύφθηκε ο Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στο όργιο με σεξ και ναρκωτικά – Τι δήλωσε
Σοκ στο Λουτράκι: Άνδρας επιτέθηκε με… σπαθί εναντίον αντιδημάρχου
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr