Οι φρικαλεότητες του Γ Ράιχ, αναγκάζουν τους Συμμάχους να θέσουν το ζήτημα της τιμωρίας, πριν ακόμα «ολοκληρωθεί» το παγκόσμιο ολοκαύτωμα.
Η διακήρυξη της διάσκεψης του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 1942 καταλήγει :«Μετά τον τερματισμό του πολέμου οι κυβερνήσεις των Συμμάχων θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους εγκλημάτων πολέμου, και από τώρα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ενεργήσουν ώστε α) οι οποιασδήποτε εθνικότητας εγκληματίες πολέμου να αναζητηθούν και να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου, β) οι αποφάσεις του Δικαστηρίου να εκτελεστούν οπωσδήποτε».
Έτσι, μετά την απόφαση του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου είκοσι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε θάνατο, τρεις σε ισόβια, τέσσερις σε ποινές από 10 έως 20 χρόνια και τρεις αθωώνονται.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναδειχτεί πως ακόμα και τις ακόμα και στα τελευταία τους λόγια αρκετοί από τους καταδικασμένους ναζιστές, δείχνουν αμετανόητοι στην αφοσίωσή τους στη ναζιστική Γερμανία:
Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ : Ο Θεός να σώσει την Γερμανία. Εύχομαι η Γερμανία να ενωθεί και πάλι και ανατολή και δύση να συνεννοηθούν για την ειρήνη του κόσμου».
Κάιτελ : «Παρακαλώ το Θεό να λυπηθεί τον γερμανικό λαό. Πάνω από δύο εκατομμύρια Γερμανοί στρατιώτες πέθαναν για την πατρίδα. Τώρα ακολουθώ τα παιδιά μου.»
Έρνστ Κάλτενμπρούνερ : «Αγάπησα το γερμανικό λαό και την πατρίδα μου μ’ όλη μου την καρδιά. Είμαι αθώος για τα εγκλήματα που με κατηγορήσατε. Καλή τύχη, Γερμανία!»
Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας: Ποιος τους πρότεινε, πόσες ψήφους πήραν - Πότε «έσπασε» η πρόταση αντιπάλου
Χάνσε Φρανκ : «Ευχαριστώ για την καλή μεταχείριση που είχα στη διάρκεια της φυλακίσεως μου και παρακαλώ το Θεό να με δεχθεί ευσπλαχνικά.»
Βίλχελμ Φρικ : «Ζήτω η αιώνια Γερμανία!»
Στράιχερ : «Χάιλ Χίτλερ. Μια μέρα οι κομμουνιστές θα σας κρεμάσουν όλους».
Φριτς Ζάουκελ : «Πεθαίνω αθώος. Υποβάλλω τα σέβη μου στους αξιωματικούς και στους άνδρες του αμερικάνικου στρατού, όχι όμως και στη δικαιοσύνη τους».
Γίτλ : « Σε χαιρετώ Γερμανία μου».
Ζευς-Ίνκβαρτ : «Ελπίζω αυτή η εκτέλεση να είναι η τελευταία πράξη μιας τραγωδίας που μπορεί να διδάξει κάτι τους ανθρώπους. Ειρήνη και κατανόηση μεταξύ των λαών. Έχω εμπιστοσύνη στην Γερμανία».