Και όμως, ελάχιστα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά για να χάσουν οι άνθρωποι αυτοί τα πάντα: Μανάδες και πατεράδες τα σπλάχνα τους, παιδιά τους γονείς τους, παππούδες τα εγγόνια τους, αδέλφια τα αδέλφια τους, φίλοι τους φίλους τους. Μακρύς ο κατάλογος των θυμάτων. «Μαύρη» η λίστα των νεκρών και των αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρέφη μόλις έξι μηνών, αγόρια και κορίτσια, ανήμποροι ηλικιωμένοι. Πολλοί, λένε οι μαρτυρίες, έτρεξαν να σωθούν, όμως ήταν τόσο μεγάλη η δύναμη της φωτιάς που είτε εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν είτε πνίγηκαν στη θάλασσα όπου βούτηξαν για να γλιτώσουν.
Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν από τη μανία της δολοφονικής αυτής πυρκαγιάς. Οι ιστορίες που «ξεπηδούν» από τα αποκαΐδια πραγματικά συγκλονίζουν.
«Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο» για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που βρέθηκε αγκαλιασμένο και απανθρακωμένο μέσα στο σπίτι του. Η σύζυγος λέγεται ότι ενώ είχε τη δυνατότητα να διαφύγει, να σωθεί, προτίμησε να ακολουθήσει τον κατάκοιτο σύντροφό της στο θάνατο. Αφού ετοίμασε τα εγγόνια της για να φύγουν μαζί με την νταντά, ώστε να σωθούν, έμεινε δίπλα έως το τέλος στο σύντροφό της.
Χρύσα Σπηλιώτη και Δημήτρης Τουρναβίτης: Ετοιμάζονταν για διακοπές στην Άνδρο
Τραγικό τέλος γράφτηκε για τον Δημήτρη Τουρναβίτη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στο νεκροτομείο της Αθήνας ενώ τα ίχνη της συζύγου του και γνωστής ηθοποιού, Χρύσας Σπηλιώτη, (έως αργά το βράδυ της Παρασκευής) δεν είχαν εντοπιστεί. Το ζευγάρι εξαφανίστηκε από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν οι πύρινες γλώσσες άρχισαν να «γλείφουν» το Μάτι. Από την αρχή, συγγενείς και φίλοι τους αναζητούσαν.
Στην τελευταία του επικοινωνία με τη μητέρα του, ο Δημήτρης Τουρναβίτης είχε προλάβει μόνο να της πει «άσε μας, φεύγουμε».
Τραγική φιγούρα ο αδελφός του Δημήτρη Τουρναβίτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν σταμάτησε να τον αναζητά. Λίγες ώρες πριν γνωστοποιηθεί ότι ο αδελφός του είναι ανάμεσα στους νεκρούς, εκείνος βούτηξε στη θάλασσα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρει κάποιο στοιχείο.
Ο Δημήτρης Τουρναβίτης και η Χρύσα Σπηλιώτη είχαν εξοχικό στο Μάτι. Ετοιμάζονταν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί της Ανδρου. Λέγεται ότι ο άτυχος άνδρας γνώριζε αρκετά καλά την περιοχή, ακόμη και τα μονοπάτια που οδηγούσαν στη θάλασσα.
Αγγελική και Άγγελος Μάσχας: Αγκαλιασμένοι και στο θάνατο
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Έφυγε ο «δημιουργός» μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας
Αγκαλιάστηκαν και πέθαναν, όπως έζησαν όλα τα χρόνια μαζί. Ο Αγγελος και η Αγγελική Μάσχα, δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι, εντοπίστηκαν νεκροί αγκαλιασμένοι. Προσπάθησαν να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Κάθε καλοκαίρι και για λίγες ημέρες παραθέριζαν στην κατασκήνωση στο Μάτι. Οταν άρχισε η καταστροφή, προσπάθησαν να φύγουν από την κατασκήνωση και να βρουν καταφύγιο σε ασφαλές σημείο, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν.
Την περασμένη Παρασκευή, ο γιος τους, Στέλιος, πήγε στο νεκροτομείο, στο Γουδή, για τα διαδικαστικά προκειμένου στη συνέχεια -όπως είπε στους δημοσιογράφους- να παραλάβει από το Σχιστό τις σορούς των γονιών του. «Τους βρήκαμε αποτεφρωμένους τελείως. Αγκαλιασμένους. Δεν τα κατάφεραν, είχε κινητικά προβλήματα η μητέρα μου», ανέφερε ο κ. Στέλιος Μάσχας.
Πνίγηκε από τους καπνούς το μωρό του πυροσβέστη
«Σπάει» ακόμη και ο πιο δυνατός, ο πιο ψύχραιμος χαρακτήρας στην τραγική ιστορία που αποκαλύφθηκε στα αποκαΐδια. Ενα από τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς ήταν και ένα βρέφος, μόλις έξι μηνών, το οποίο πνίγηκε από τους καπνούς στο Μάτι. Το μωράκι ήταν ενός εκ των πυροσβεστών που με αυτοθυσία προσπαθούσαν να κατασβήσουν την πυρκαγιά σε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά.
Το γνωστοποίησε (στον ΑΝΤ1) ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος. Οπως είπε, ο πυροσβέστης έσπευσε στην υπηρεσία του μόλις σήμανε συναγερμός. Το βρέφος είχε εντοπιστεί μαζί με τη μητέρα του στη θάλασσα. Η χαροκαμένη μητέρα κατάφερε να βγει ζωντανή από τον εφιάλτη και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν – Γουεστρόπ και Ζόι Χόλοχαν: Ο μήνας του μέλιτος μετατράπηκε σε εφιάλτη
Αφού αντάλλαξαν μεταξύ τους όρκους αγάπης και πίστης, στην πατρίδα τους, την Ιρλανδία, ήρθαν στην Ελλάδα, σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή Μάτι, για να απολαύσουν τον καλοκαιρινό ήλιο και τη θάλασσα. Ο μήνας του μέλιτος, όμως, για το νεαρό ζευγάρι από την Ιρλανδία μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Ο Μπράιαν Ο΄ Κάλαχαν, δυστυχώς, δεν κατάφερε να βγει ζωντανός από την πύρινη λαίλαπα. Χωρίστηκε από τη σύζυγό του, Ζόι Χόλοχαν, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα και να συνεχίσουν πεζή.
Η Ζόι Χόλοχαν μπόρεσε με χίλια δυο εμπόδια μπροστά της να φτάσει σε κοντινή παραλία. Βρέθηκε από διασώστες και διακομίστηκε με εγκαύματα στα χέρια και το κεφάλι σε νοσοκομείο. Ο σύζυγός της εργαζόταν στο οικονομικό τμήμα μιας εταιρίας catering στο Δουβλίνο και ως εθελοντής στην Blood Bikes East, που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομεία στο Δουβλίνο.
«Με βαθιά μας λύπη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του μέλους της οικογένειάς μας, Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν Γουέστροπ. Οι δύο οικογένειες θα εκτιμούσαν το σεβασμό στην ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή καθώς θρηνούμε και η Ζόε αναρρώνει από τα τραύματά της», ανέφερε με δήλωσή της η οικογένεια της Χόλοχαν και του Ο’ Κάλαχαν-Γουέστροπ.
Ο τραγικός θάνατος του Ιρλανδού τουρίστα προκάλεσε θλίψη στην πατρίδα του. Σύμφωνα και με δήλωση της πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, Ορλα Ο’ Χάνραχαν, «πρόκειται για μια τρομερή τραγωδία, οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους που ζητούν ιδιωτικότητα».
Οικογένεια Ανθής Σπανού και Πάνου Κοκκινίδη: Διαισθάνθηκε το θανατικό που ερχόταν
Πένθος και για τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας της Ανθής Σπανού και του Πάνου Κοκκινίδη. Οι γονείς, τα δύο τους παιδιά και η γιαγιά βρήκαν τραγικό θάνατο, μαζί με άλλους 26 ανθρώπους, στο οικόπεδο στο Κόκκινο Λιμανάκι.
Η Ανθή Σπανού, ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας και ο σύζυγός της, Πάνος Κοκκινίδης, σεφ στο επάγγελμα, δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν.
Ο Πάνος Κοκκινίδης, στις 5,30 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς, κατέγραψε με το κινητό του και ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook τις πύρινες γλώσσες να «γλείφουν» το βουνό. Λίγο αργότερα, και σαν να διαισθάνθηκε το τέλος, αναρτά και όλα όσα έμελλαν να διαδραματιστούν στη συνέχεια. «Αν δεν γίνει ένα θαύμα θα καεί πολύς κόσμος». Από τη στιγμή εκείνη ο Πάνος και η οικογένειά του δεν έδωσαν κανένα σημάδι ζωής.
Φίλοι του χρήστες, σοκαρισμένοι, γράφουν κάτω από την ανάρτησή του δεκάδες σχόλια. Τον ρωτούν εάν είναι καλά. «Ελπίζω να είναι ψέμα όλο αυτό. Λίγες ώρες πριν να έχεις ανεβάσει αυτό και τώρα να σας ψάχνουμε».
Οσο η ώρα περνούσε χωρίς ο άτυχος σεφ να απαντά, όλο και μεγάλωνε η αγωνία των δικών του ανθρώπων. Και η τραγωδία δεν είχε τέλος. Το αυτοκίνητο της οικογένειας εντοπίζεται άθικτο, αρχίζουν οι έρευνες οι οποίες όταν έφτασαν στο οικόπεδο του θανάτου το σοκ ήταν μεγάλο. Ανάμεσα στους 26 απανθρακωμένους ανθρώπους ήταν η οικογένεια της Ανθής Σπανού και του Πάνου Κοκκινίδη. «Δεν έγινε το θαύμα Παναγιώτη… Δεν έγινε».
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος αποχαιρέτησε την οικογένεια: «Πολλοί οι αδικοχαμένοι, πολλοί οι άνθρωποι που χάσανε τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους μέσα σε λίγη ώρα… Εμείς όμως πενθούμε για το δικό μας Παναγιώτη και την οικογένειά του. Ενας υπέροχος άνθρωπος με ηθικές αξίες, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και πάνω από όλα οικογενειάρχης. Σε όλους εμάς που τον ζήσαμε, σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, θα μείνει αξέχαστη η καλοσύνη του, που εκφραζόταν μέσα από τα μάτια του. Καλό παράδεισο Παναγιώτη… τουλάχιστον είσαι με την οικογένειά σου…».
Βασιλική Χερουβείμ με τις κόρες της, Εβελίνα και Μαρίλια: Για πάντα μαζί
Μια τραγική ειρωνεία κρύβεται πίσω από το δράμα των συγγενών και φίλων της Βασιλικής Χερουβείμ, που, μαζί με τις δύο κόρες της και τη μητέρα της, βρήκαν φρικτό θάνατο όταν εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.
Η Βασιλική Χερουβείμ ήταν ακτινολόγος στο επάγγελμα. Την ημέρα της «Αποκάλυψης», τη Δευτέρα, σύμφωνα με όλα όσα έγιναν γνωστά, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, όπου υπηρετούσε. Η άτυχη γυναίκα δεν κατάφερε να σωθεί από την πυρκαγιά. Δυστυχώς, ούτε τα μικρά της κοριτσάκια, η Εβελίνα και η Μαρίλια και η ηλικιωμένη μητέρα της.
Οπως αποκαλύφθηκε, λίγο αργότερα, στο ίδιο το σπίτι όπου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, είχε χαθεί και ο πατέρας της Βασιλικής Χερουβείμ όταν έπεσε στο πηγάδι.
«Είχα τελευταία επικοινωνία μαζί της 18.37 μέσω ίντερνετ λέγοντας ότι βλέπει μακριά τη φωτιά. Από κει κι έπειτα δεν απάντησε ξανά… Τα δυσάρεστα νέα τα πληροφορήθηκα από τον αδερφό της σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Με διαβεβαίωσε ότι χάθηκαν… Η αναγνώριση δεν έγινε από τους γείτονες, όπως λένε, αλλά από τον αδελφό της. Είχε μαζί της την τσάντα με την ταυτότητά της. Δεν κάηκαν στο αμάξι, όπως λένε, αλλά ως πεζοί λίγο πιο πάνω απ’ το σπίτι της στην προσπάθειά τους να σωθούν. Το σπίτι άθικτο και το αμάξι καμένο ολοσχερώς. Γύρω όλα καμένα», έγραψε την περασμένη εβδομάδα στο facebook φίλη και συνάδελφος της Βασιλικής Χερουβείμ.
Ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου: Πέταξε στους ουρανούς
«Ο ιερέας πρέπει να είναι ο πρώτος εθελοντής», συνήθιζε να λέει ο ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου, που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα όπου έσπευσε να βρει καταφύγιο για να σωθεί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Η απώλεια του Αγρινιώτη ιερέα, ο οποίος είχε επιδείξει πλούσιο κοινωνικό έργο, προκάλεσε μεγάλη θλίψη στο Χαλάνδρι, όπου και διετέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος του ναού του Αγίου Νικολάου.
Ο κ. Δημήτρης Θεοδοσίου, προπονητής των Ακαδημιών του Παναιτωλικού, αποχαιρέτησε το θείο του ιερέα με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook. «Οι ανθρώπινες απώλειες από την πυρκαγιά στην Αττική άγγιξαν και την οικογένειά μου καθώς στο Μάτι έχασα τον αδελφό της μητέρας μου, τον ιερέα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου, όπου ήταν με τη θεία μου και την ξαδέλφη μου στο σπίτι τους εκεί.
Μπήκαν στην θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά αλλά δυστυχώς ο θείος μου δεν τα κατάφερε. Ηταν ένας σπουδαίος κληρικός με τεράστιο έργο».
Οικογένεια Φύτρου: Το σύμβολο της τραγωδίας
Η οικογένεια Φύτρου έγινε το σύμβολο της τραγωδίας. Το δράμα που αποκαλύφθηκε λίγο μετά την απόλυτη καταστροφή συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.
Η οικογένεια χωρίστηκε για πάντα, με τη μητέρα να μένει στη ζωή μόνη της, δίχως να έχει δίπλα της τα μικρά της αγγελούδια και το σύζυγό της. Η 13χρονη Εβίτα προσπάθησε να πέσει στη θάλασσα για να σωθεί από την πύρινη μανία και δεν τα κατάφερε. Ο 11χρονος Ανδρέας και ο πατέρας, Γρηγόρης χάθηκαν. Το βράδυ της Παρασκευής, ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους.
Ο Γρηγόρης Φύτρος υπήρξε πρωταθλητής ποδηλασίας με την ΑΕΚ, ενώ η Εβίτα ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας στην Ακαδημία της ΑΕΚ και ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος.
Συγκλονιστικά ήταν όλα όσα έγραψε η τραγική μητέρα για το κακό που βρήκε την οικογένειά της. «Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου τη γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: “Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις, μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις”. Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Οταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Οταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».
Ελένη Σαρίδου: Τη λάθος στιγμή σε λάθος τόπο
Εκείνη την εφιαλτική Δευτέρα, η Ελένη Σαρίδου έφυγε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από σπίτι φίλων της. Ολοι μαζί έτρεξαν για να γλιτώσουν από τη φωτιά. Λίγες ώρες πριν το Μάτι μετατραπεί σε κρανίου τόπος, η Ελένη Σαρίδου είχε επικοινωνήσει με την κόρη της…
Ατέλειωτες οι ώρες αγωνίας για την κόρη της, η οποία πήγε αμέσως στο νεκροτομείο για να δώσει δείγμα DNA.
Ο ανιψιός της Ελένης Σαρίδου, Ασσότ, μέσω του Ελεύθερου Τύπου είχε παρακαλέσει όλους όσοι γνώριζαν έστω το παραμικρό στοιχείο για το πού μπορεί να βρίσκεται η θεία του να ενημερώσει την Πυροσβεστική. «Η θεία μου μίλησε με την κόρη της γύρω στη 1.00 το μεσημέρι. Ολα έδειχναν ήρεμα. Πήγε στο σπίτι φίλων της, όταν αναγκάστηκαν να φύγουν. Από εκείνο το σημείο όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Το αμάξι της βρέθηκε λίγα μέτρα από τη θάλασσα, μαζί με δεκάδες άλλα οχήματα παρκαρισμένο και κλειδωμένο. Η φωτιά δεν είχε περάσει από εκεί. Είναι απείραχτό. Οι φίλοι της έφυγαν με άλλο όχημα. Κανείς από τότε δεν την έχει δει. Κάνουμε έκκληση, όποιος ξέρει κάτι ή την έχει δει να μας μιλήσει».
Νικόλαος Κόσσορας: Γύριζε από το αεροδρόμιο
Απέραντη θλίψη και για τα παιδιά του 68χρονου Νικόλαου Κόσσορα, ο οποίος, έως την ώρα όπου τυπωνόταν το φύλλο της Κυριακής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε εντοπιστεί. «Γύριζε από το αεροδρόμιο, πιθανώς αναγκάστηκε να ακολουθήσει την παραλιακή οδό Κ. Λιμανάκι προς Ν. Μάκρη όπου διαμένει. Οδηγούσε ένα Audi 1800 μαύρο 4θυρο. Νικόλαος Κόσσορας, ετών, 68, μετρίου αναστήματος, γαλανά μάτια, γκρίζα μαλλιά», αναγράφεται ακριβώς κάτω από τη φωτογραφία του που έχει αναρτηθεί στην ψηφιακή βάση δεδομένων που έχουν δημιουργήσει πολίτες για τους αγνοουμένους.
«Βρήκαμε το αυτοκίνητό του κάποια μέτρα μακριά από το σημείο όπου κάηκαν οι 26 άνθρωποι. Πάνω στη μηχανή του αυτοκινήτου ήταν το κλειδί. Δώσαμε δείγμα DNA στο Γουδή και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Ο πατέρας μου γύριζε από το αεροδρόμιο στο σπίτι του. Τα ίχνη του έχουν χαθεί από τότε», δήλωσε την περασμένη Τρίτη στον Ελεύθερο Τύπο ο γιος του Νικολάου Κόσσορα, Αρης.
Οικογένεια Κατσουλάκη: Τα τελευταία λόγια: Είμαι καλά…
«Ερρίκο, είμαι καλά! Πάω προς τη Λούτσα. Το Μάτι καταστράφηκε».
Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Ερρίκος Τσινίδης από τον πολύ καλό του φίλο, Πάρη Κατσουλάκη, ο οποίος έως και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ήταν στη λίστα των αγνοουμένων, όπως η μητέρα του Κάτια Αβραμίδου και η γιαγιά του Γαρυφαλλιά Μωραΐτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε η σορός του πατέρα, Μάρκου Κατσουλάκη.
«Εφυγα από το Μάτι τη Δευτέρα για να πάω στη δουλειά μου. Μόλις ενημερώθηκα για τη μεγάλη πυρκαγιά επικοινώνησα αμέσως με τον Πάρη. Σήκωσε το κινητό του τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι καλά και πως κατευθύνεται προς τη Λούτσα. Λίγο αργότερα το κινητό του δεν λειτουργούσε, τα ίχνη του χάθηκαν, εξαφανίστηκε…Κάνω έκκληση -επαναλαμβάνω- οποίος γνωρίζει κάτι να με ενημερώσει. Τι να πω, Θεέ μου; Είναι μια απίστευτη τραγωδία. Κάηκαν άνθρωποι, κάποιους τους εντόπισαν αγκαλιασμένους.. Τα πάντα αφέθηκαν στο έλεος του Θεού. Προσεύχομαι για όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο για τα δικά μου πρόσωπα, που αγνοούνται! Να βρεθούν σώοι. Ολοι μας, ψάχνουμε παντού, σε κάθε δρόμο, σε κάθε στενό. Παντού», είχε πει στον Ελεύθερο Τύπο ο Ερρίκος Τσινίδης.
Παναγιώτης Χαμηλοθώρης: Το τηλεφώνημα, η φωτογραφία, η σιωπή
Βαθιά οδύνη και για την οικογένεια του 29χρονου Παναγιώτη Χαμηλοθώρη. Οι δικοί του άνθρωποι, από την αρχή της τραγωδίας έχασαν κάθε επαφή μαζί του. Η αδελφή του, Κατερίνα, σε απόγνωση μίλησε για το πότε ήταν η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί του. «Το απόγευμα της Δευτέρας γύρω στις 6, ο Παναγιώτης έφυγε από τη δουλειά του, (Μαρούσι) με το αυτοκίνητό του και τηλεφώνησε στον πατέρα μας, λέγοντάς του πως έχει μπλέξει με τη φωτιά, ότι θα ερχόταν στο σπίτι μας που βρίσκεται στον Μαραθώνα από τον παραλιακό δρόμο ακολουθώντας τη διαδρομή Ζούμπερι – Νέα Μάκρη».
«Αργότερα», συνέχισε, «έστειλε μία φωτογραφία ενημερώνοντας ότι έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του σε κάποιο σημείο στη Νέα Μάκρη πολύ κοντά στη θάλασσα, ενώ τράβηξε και τις πινακίδες ενός αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά από το δικό του». Εκτοτε δεν είχαν νέα του.
Λεωνίδας Πλυμάκης και Βίκτωρας Μίχας: Στη… χωρίς τέλος λίστα
Δυστυχώς, η λίστα με τους ανθρώπους που εξαφανίστηκαν μέσα στις πύρινες φλόγες στην Ανατολική Αττική δεν έχει τέλος. Συγγενείς και φίλοι από την πρώτη στιγμή της «Αποκάλυψης» στην Ανατολική Αττική έσπευσαν να αναρτήσουν στα διαδικτυακά Μέσα φωτογραφίες και ό,τι στοιχεία είχαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Στην ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους, και ενώ την Παρασκευή είχε ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA, παρέμεναν δεκάδες ονόματα.
Ανάμεσά τους, ο Λεωνίδας Πλυμάκης, ο Βίκτωρας Μίχας και άλλοι…
Στέλλα Χριστοφίδου: Το σπίτι ερείπιο, εκείνη πουθενά
«Αγνοείται η κολλητή μου, η Στελλίτσα μου. Παρακαλώ, βοηθήστε μας. Στέλλα Χριστοφίδου, Κόκκινο Λιμανάκι – Μάτι». Είναι μια από τις διαδικτυακές εκκλήσεις συγγενών και φίλων της Στέλλας Χριστοφίδου, που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς βρισκόταν στο Μάτι.
Η φίλη της 59χρονης Στέλλας Χριστοφίδου, Ειρήνη, είχε πει μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Πήγαμε στο σπίτ,ι ήταν ένα ερείπιο, δεν βρήκαμε τίποτα. Μας είπαν οι γείτονες ότι πήραν το αυτοκίνητο μαζί με μια ακόμα οικογένεια και έφυγαν. Είχαν εγκλωβιστεί εδώ. Ηταν στο μπάνιο και ανέβηκαν να πάρουν δυο πράγματα και να φύγουν. Προσπαθώ να βρω ένα Φορντ στα αποκαΐδια. Αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Και η οικογένειά της ψάχνει, με αυτοκίνητα με μηχανές, ψάχνουν όλοι. Ακόμα τίποτα».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]