Από τα αριστερά βλέπουμε όμως να ασκεί κριτική στον Ελληνα πρωθυπουργό για τα Ελληνοτουρκικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί των ημερών διακυβέρνησής του έκανε τη Συμφωνία Πρεσπών και όταν ο Αλ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, ενώ από την άλλη κάποιοι που υποδύονται τους πραγματικούς πατριώτες εκφράζουν τις διαφωνίες τους με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά.
Κατ’ αρχάς απαιτείται ψυχραιμία από όλους. Υπάρχει μια εθνική γραμμή που χαράχθηκε από τη Μεταπολίτευση και μετά για προσφυγή στη Χάγη με μοναδική διαφορά την υφαλοκρηπίδα και πλέον συνολικά τις θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκπρηπίδα και ΑΟΖ). Δεν είναι δηλαδή η Χάγη κάτι καινούργιο.
Από εκεί και πέρα, για να δούμε αν μπορούμε να φθάσουμε στη Χάγη, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε με την Αγκυρα για το κατά πόσον μπορεί να υπογραφεί συνυποσχετικό. Αυτό είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, από την οποία θα φανεί αν η Τουρκία μπορεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς τους γνωστούς παραλογισμούς της.
Η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρουν πολύ καλά πώς να προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οπως επίσης είναι δεδομένη η ισχυροποίηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρέπει να γίνει προσπάθεια με την Τουρκία για να δούμε πού θα καταλήξει. Ας διατηρήσουν όλοι την ψυχραιμία τους και θα δούμε πώς θα ξεδιπλωθεί η ελληνική στρατηγική προκειμένου να διερευνήσουμε την πιθανότητα να φθάσουμε στη Χάγη.