ΟΠΩΣ δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η κυβέρνηση στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, θα παρεμβαίνει προς όφελος των καταναλωτών».
Στοίχημα η διόρθωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τη μεσαία τάξη
ΑΠΟ την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος. Μέσα σε μια διετία, το 2022 και το 2023, δόθηκαν πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιβλήθηκε δύο φορές έκτακτη φορολόγηση σε κέρδη, μία σε εταιρίες πετρελαίου και μία σε εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ολα αυτά τα δισεκατομμύρια αποτελούν πραγματικά μέτρα στήριξης απέναντι στις φαντασιακές λύσεις που πρότειναν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΕΙΔΙΚΑ για την αγορά ενέργειας, τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχουν πλέον αποκτήσει χαρακτήρα μόνιμης παρέμβασης μόλις παρατηρηθεί εκτίναξη τιμών.
Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη και όχι στα λόγια ότι στέκεται στο πλάι των νοικοκυριών δίνοντας διαρκή μάχη με το παγκόσμιο πληθωριστικό τσουνάμι. Βέβαια, σε κάποιους κλάδους υπηρεσιών βρίσκει πιο εύκολα λύσεις που μπορούν να πιάσουν τόπο, ενώ σε κάποιους άλλους κλάδους, όπως η αγορά τροφίμων, είναι αρκετά πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί -όπως τον χαρακτήρισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος- ο πληθωρισμός της απληστίας.