Βεβαίως, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωσή της, καταδίκασε τη δημόσια δήλωση του συγκεκριμένου υποψηφίου, κάνοντας λόγο για «άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών». Και κάλεσε το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Κασσελάκης να λάβει θέση επί της απάντησής του «με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του κράτους Δικαίου που διέπουν την ευνομούμενη Πολιτεία μας».
Είναι προφανές ότι ένας υποψήφιος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα ήθελε να διεκδικήσει και τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν μπορεί να επιτίθεται κατά της δικαστικής εξουσίας και κατά των Μέσων Ενημέρωσης. Ομως οι δηλώσεις του αυτές δεν σχολιάστηκαν καθόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως και ο συνυποψήφιός του Ε. Τσακαλώτος, που ζήτησε συγγνώμη για τη Μακρόνησο και δέχθηκε εσωκομματικά πυρά, δεν ήθελε να το πράξει και σε αυτή την περίπτωση.
Αυτές οι καθεστωτικές λογικές δείχνουν ότι ορισμένα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν. Οι δημοκρατικοί θεσμοί λειτουργούν με ανεξαρτησία και τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα να εκφράζουν τις θέσεις τους, χωρίς να παίρνουν άδεια από οποιονδήποτε εκπρόσωπο ή στέλεχος πολιτικού κόμματος. Η αποδοκιμασία έπρεπε να γίνει πρώτα από το κόμμα του, γιατί από τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποδοκιμαστεί με πρόσφατη την ετυμηγορία στις κάλπες.