Είναι σημαντικές πρωτοβουλίες στο μέτωπο κατά της ακρίβειας, που συμπληρώνουν μια ολοκληρωμένη οικονομική και κοινωνική πολιτική, ενισχύοντας λελογισμένα κοινωνικές ομάδες χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία.
Αντιθέτως, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε με λογική του 2014, υπερασπίστηκε το Μνημόνιό του και αποτύπωσε την πολιτική του από τη χρεωμένη ΔΕΗ μέχρι τις υποσχέσεις για παροχές που παρέπεμπαν στο αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Επέρριψε ευθύνες στον Κυρ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια, όταν το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ έχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στην Ευρώπη στον πληθωρισμό.
Η αμφισβήτηση των δεδομένων από τον κ. Τσίπρα και η άρνησή του να δεχθεί τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία, όπως ότι η Ελλάδα τρέχει με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και σημειώνει τη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας, αποτυπώνουν τα πολιτικά αδιέξοδά του.
Ο κ. Μητσοτάκης τού υπενθύμισε ότι η ΔΕΗ πλέον είναι εύρωστη, μέσα σε δύο χρόνια από τη χρεοκοπία η μετοχή της έχει αυξηθεί εννέα φορές και η περιουσία του Δημοσίου από 150 εκατ. ευρώ έχει φθάσει τα 1,2 δισ.
Μη ανεκτές παθογένειες του παρελθόντος
Η Ελλάδα, ξεπερνώντας την τελευταία φάση της πανδημίας, μπορεί να μπει δυναμικά στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης, μειώνοντας περαιτέρω την ανεργία με τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη βελτίωση βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέληξε μπούμερανγκ για τον κ. Τσίπρα, που έχει μείνει προσκολλημένος σε αποτυχημένα μοντέλα που φόρτωσαν τους πολίτες με υπερφορολόγηση και έναν βαρύ λογαριασμό.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter