Όπως αναφέρουν πληροφορίες αλλά και κάτοικοι της περιοχής, ο οδηγός προσπάθησε να μπει με μεγάλη ταχύτητα (πληροφορίες αναφέρουν για 100 χλμ/ ώρα) στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να πέσει πάνω σε σταθμευμένα όχημα προκαλώντας μικρές και μεγάλες υλικές ζημιές.
Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί καθώς άκουσαν έναν μεγάλο κρότο και αντίκρισαν το μαύρο όχημα να χτυπά διαδοχικά τα σταθμευμένα οχήματα.
Με αφορμή το ατύχημα που συνέβη στον Κυψέλη αναζητήσαμε το σχετικό νόμο που αφορά στην ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων. Ο… αστικός μύθος λέει ότι αν κανείς τρακάρει με μεθυσμένο οδηγό, δύσκολα θα αποζημιωθεί. Αυτό δεν ισχύει και ο μόνος που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση είναι ο υπαίτιος του ατυχήματος, εφόσον είναι μεθυσμένος.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αν αποδειχθεί ότι ο οδηγός είχε κάνει υπέρβαση των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ ή βρισκόταν υπό την επήρεια άλλων ουσιών, η ασφαλιστική του εταιρία έχει το δικαίωμα να ζητήσει να της καταβάλει το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον οδηγό – θύμα του ατυχήματος.
Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Τι κατάθεσε η μητέρα του Παναγιωτάκη για την Ειρήνη
Αυτό που πρέπει να ξέρουμε και αναφέρεται ρητά σε όλους τους όρους, όλων των ασφαλιστικών προγραμμάτων, είναι, πως η οδήγηση υπό την κατανάλωση αλκοόλ άνω του καθορισμένου ορίου ή με χρήση ουσιών, απαγορεύεται ρητά και η ασφαλιστική κάλυψη δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση.
Πάμε όμως να δούμε και τι αναφέρει ο νόμος για τους μεθυσμένους οδηγούς που θα εμπλακούν σε ατύχημα.
Σύμφωνα με το νόμο (ΝΟΜΟΣ 3557/2007 – ΦΕΚ 100/Α’/14.5.2007) εξαιρούνται από την ασφάλιση ζημιές που προκαλούνται από οδηγό ο οποίος, κατά το χρόνο του ατυχήματος, τελούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών, κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/ 1999, ΦΕΚ 57 Α’), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εν λόγω παράβαση τελεί σε αιτιώδη συνάφεια την πρόκληση του ατυχήματος. Αν το αυτοκίνητο όχημα που εμπλέκεται στο ατύχημα ανήκει κατά κυριότητα σε επιχείρηση εκμίσθωσης επιβατικών αυτοκινήτων οχημάτων, το δικαίωμα αναγωγής του ασφαλιστή ασκείται μόνο κατά του οδηγού του ζημιογόνου αυτοκινήτου οχήματος, εφόσον υφίσταται έγκυρο μισθωτικό έγγραφο”.
Πέρα από την χρηματική ζημιά που θα υποστεί κάποιος που οδηγεί μεθυσμένος, υπάρχουν κι άλλες κυρώσεις που έρχονται από την τροχαία.
Αυτές είναι:
- Σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου, στέρηση άδειας κυκλοφορίας για 5 έτη και ισοβίως σε περίπτωση
- επανάληψης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
- Αφαίρεση 6 έως 12 μήνες της άδειας οδήγησης
- Χρηματικό πρόστιμο έως 3.000€
- Αφαίρεση πινακίδων για 6 μήνες
Ειδήσεις σήμερα
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για το οπαδικό επεισόδιο στη Νέα Μηχανιώνα
Συναγερμός: Βρετανοί πέταξαν τις στάχτες νεκρού συγγενή τους ενώ λουόμενοι έκαναν μπάνιο
Επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε Λασίθι και Ρέθυμνο