«Σήμερα, ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς για τον τέτανο. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας, είναι το μοντέλο που θέλουμε και το όραμα που έχουμε για την πρωτοβάθμια Υγεία. Κινητές ομάδες να πηγαίνουν χωριό – χωριό και σπίτι – σπίτι, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Συνολικά, 1.300 συμπολίτες μας πήγαν στα τοπικά Κέντρα Υγείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Κατεγράφησαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 55 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού, με σταδιακή μείωση και παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση. Συνολικά, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 278 και λοίμωξης του αναπνευστικού σε 308. Καμία μεταβολή δεν υπάρχει στο στάτους του νερού, παρά μόνο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, όπου είναι κατάλληλο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Αγαπηδάκη.
«Συνεχίζεται η περισυλλογή νεκρών ζώων, στις πληγείσες περιοχές. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει όλα τα χρηματοδοτικά “εργαλεία”, ώστε να ενισχύσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κελέτσης. «Η Θεσσαλία έχει και θα έχει την προσοχή που απαιτείται, από την κυβέρνηση. Όσο σφοδρό υπήρξε το φαινόμενο, τόσο ήταν και το “κύμα” ανθρωπιάς από εθελοντές και απλούς πολίτες», σημείωσε η κ. Κεφαλά.
«Από την πρώτη στιγμή, εξακολουθούμε να είμαστε παρόντες. Μαζί μας, ήταν και είναι εκατοντάδες εθελοντές, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεισφορά. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εντοπίζονται. Σε ό,τι αφορά τη λίμνη Κάρλα, παρακολουθούμε την κατάσταση της στάθμης του νερού, όπου παρατηρείται σταθερή ροή έως αυτή την ώρα. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια, όποτε κι αν ζητηθεί, μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση της κατάστασης», επεσήμανε ο κ. Αρτοποιός.
Σε ότι αφορά στην ύδρευση η μόνη διαφορά με τη χθεσινή ενημέρωση είναι ότι στον Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (16/9), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι: «Στον δήμο Ν. Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στο δήμο Αλμυρού κατάλληλο, δήμος Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, δήμος Παλαμά ακατάλληλο, δήμος Σοφάδων ακατάλληλο, δήμος Καρδίτσας κατάλληλο, δήμος Μουζακίου κατάλληλο, δήμος Λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, δήμος Λάρισας κατάλληλο, δήμος Ελασσόνας κατάλληλο, δήμος Φαρσάλων ακατάλληλο, δήμος Τυρνάβου κατάλληλο, δήμος Κιλελέρ ακατάλληλο, δήμος Αγιάς κατάλληλο, δήμος Μετεώρων κατάλληλο από τις γεωτρήσεις, δήμος Φαρκαδόνας ακατάλληλο.
Στον δήμο Τεμπών, το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Νέσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων, ενώ στο δήμο Τρικκαίων παραμένει κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάρικου, Γοργωγύρη, Γενέση, Αρδάνη, Παλιόπυργου και Ράξα.
Στο δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τις περιοχές Φιλύρας, Ελευθοχωρίου, Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πυαλείας.
Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα τόνισε οτι συνεχίζονται οι αυτοψίες. Τις καταβολές των αποζημιώσεων θα λάβουν τις επόμενες μέρες με τις προβλεπόμενες ενισχύσεις, αυτοί που τις δικαιούνται. «Στεκόμαστε στον πολίτη που έχει ανάγκη».
Ειδήσεις σήμερα
Μητσοτάκης στον ΕΤ για τον Μπελέρη: Παραβιάζει τους κανόνες του κράτος δικαίου η Αλβανία