Παρόντες ήταν, επίσης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και οι γγ του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.
«Θα κάνουμε ό‚τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών» επανέλαβε. Ανακοίνωσε την ένταξη όλων των επιλαχόντων της περιοχής στα “Σχέδια Βελτίωσης” και πρόσθεσε ότι και εκεί θα ισχύσει η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα χρέη του ηλεκτρικού ρεύματος προς τον ΔΕΔΔΗΕ.
Προσέθεσε, επίσης, ότι οι μελισσοκόμοι της περιοχής θα λάβουν την ανάλογη ενίσχυση που έλαβαν οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Γεωργικού Αποθεματικού. Επισήμανε ότι οι καλλιέργειες οινοποιήσιμου σταφυλιού, ροδακίνων, ακτινιδίων και κηπευτικών και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα προκαταβολή αποζημιώσεων – αφορά το 3% των πληγεισών περιοχών – θα πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
«Τα προβλήματα λύνονται μονο με διάλογο και ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλα» είπε, σημειώνοντας πως «δεν εγώ καμία αντιρρήση να συναντηθώ με 15-20 εκπροσώπους του Συντονιστικού των μπλόκων».
Μιλωντας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στα οικολογικά σχήματα σημειώνοντας ότι είναι λάθος της ΕΕ να δίνει περισσότερο βάρος στο περιβάλλον και να το διαφοροποιεί από την αγροτική παραγωγή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις αλλαγές που θα γίνουν.
Τέλος, ανακοίνωσε, ότι την επόμενη Πέμπτη το πρωί θα γίνει σύσκεψη των εμπελκομένων υπουργών με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της Θεσσαλίας για τη συγκρότηση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στη Λάρισα. Στη σύσκεψη ο ΥπΑΑΤ κάλεσε και αντιπροσωπεία των παραγωγών του Δομοκού.