Πριν από μερικές μέρες και εκπροσωπώντας τον Πόντο Θρυλορίου, ο γνωστός δικηγόρος Σταύρος Γεωργίου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αίτηση χορήγησης αντιγράφου του καταστατικού ίδρυσης του ΚΙΕΦ καθώς και της δήλωσης συμμετοχής του στις ευρωεκλογές. Ήδη το καταστατικό βρίσκεται στα χέρια των κυρίων Κακουλίδη και Γεωργίου και μελετάται διεξοδικά. Στην ουσία το… «ξεψαχνίζουν», διαβάζοντας το προσεκτικά λέξη προς λέξη. «Θέλουμε να δούμε αν όσα δήλωσε το βράδυ της 9ης Ιουνίου η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Τσιντέμ Ασάφογλου, συμβαδίζουν με το καταστατικό του Κόμματος της. Αν όχι, σαφώς υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του και τότε ενδεχομένως να ζητήσουμε τη διάλυσή του», είπε στον Eleftherostypos.gr, ο κ. Γεωργίου. Από την πλευρά του ο κ. Κακουλίδης, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να φτάσει την υπόθεση έως το τέλος. «Δικαιωθήκαμε στον αγώνα που δώσαμε για την υπόθεση της ομάδας που προσπάθησε να βάλει στην ονομασία της τις λέξεις: ‘δυτική Θράκη’. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και με το ΚΙΕΦ», υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΕΦ, το οποίο φέρεται να λειτουργεί ως ο… «πολιτικός βραχίονας» του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, έκοψε στις πρόσφατες ευρωεκλογές και πάλι πρώτο το νήμα σε Ξάνθη και Ροδόπη. «Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” μειονότητα, που πήγε στις κάλπες και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν», δήλωσε το βράδυ των ευρωεκλογών στον «Χρόνο» της Ροδόπης η Τσιντέμ Ασάφογλου και όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε εάν επιμένει στον χαρακτηρισμό, απάντησε: «Βέβαια, ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: “Είμαι Τούρκος!”».
Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε τη διάλυση του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης»! Με αυτόν τον τρόπο, έπεσε στο κενό η απόπειρα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής να εκμεταλλευτεί ακόμη και τη … Φενέρμπαχτσέ, προκειμένου να αναμιχθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα, ενώ προσφυγή κατέθεσε και η ΠΑΕ Πόντου Θρυλορίου . Και οι δύο είχαν ζητήσει την ανάκληση της ίδρυσης του Συλλόγου ή έστω τη διαγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο Θράκη και όχι τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Δυτική». Αντίθετα, η Άγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε Σωματείο που ελέγχεται από το Προξενείο εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «Τουρκικό», προσθέτει από πίσω και το «Δυτική» Θράκη.
Ειδήσεις σήμερα
Μαρινάκης: Σε συνταξιούχους και ευάλωτους θα δοθεί η εισφορά – Ποιοι οι δικαιούχοι
Εξελίξεις στην ολική αρθροπλαστική ισχίου
Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη, Καλάβρυτα
Euro 2024: Την τιμωρία Αλβανίας και Κροατίας ζητάει η Σερβία